Kiinnostaako yhteinen käytännönläheinen tekeminen? Haluatko päästä mukaan teatteriretkille tai konserttiin? Tykkäätkö musisoida, oletko taiteellisesti lahjakas, kukkiiko runosuoni, vetääkö veri näyttämölle TAI oletko kiinnostunut esim. esitystekniikan hoitamisesta?
Jos vastasit ainakin pariin kohtaan KYLLÄ, kulttuurilinja voisi olla sinun juttusi!
Kyrönmaan lukiossa voit hakeutua mukaan kulttuurilinjalle, jossa painottuvat musiikki, kuvataide sekä ilmaisutaito ja luova kirjoittaminen.
Oman painopistealueesi voit valita näistä aineista, ja niitä voi myös yhdistellä. Kulttuurilinjan opinnot muodostavat 20-22 opintopisteen kokonaisuuden, ja siitä saa erillisen todistuksen lukion päätteeksi.
Kulttuurilinjalle hakeutuminen ei edellytä etukäteen harrastuneisuutta, mutta toki siellä on hyvä mahdollisuus päästä hyödyntämään musiikkiin, taiteeseen, kirjoittamiseen tai ilmaisutaitoon liittyviä taitoja. Tärkeintä linjalaisille on kuitenkin kiinnostus, innostus ja halu uuden kokemiseen ja yhdessä tekemiseen!
Kulttuurilinjan opinnot koostuvat kolmesta osa-alueesta:
1. Osallistuminen kahtena lukiovuotena kulttuurilinjan produktioon, joka on opiskelijoiden itse suunnittelema ja toteuttama poikkitaiteellinen kokonaisuus. Sen toteutustapa voi eri vuosina olla erilainen – riippuen opiskelijoiden suuntautumisesta ja ideoista. (yht. 8 opintopistettä)
2. Kyrönmaan lukiossa tarjolla olevien musiikin, kuvataiteen tai äidinkielen valinnaisten opintojaksojen suorittaminen. Voit itse valita, mitä aineita valinnoissasi painotat. Näille opintojaksoille voi osallistua myös muita lukiomme opiskelijoita. (yht. 8-10 opintopistettä)
3. Kulttuurivierailut ja valinnaiset opinnot. Kerran vuodessa toteutetaan yhteinen kulttuurilinjan vierailu esim. konserttiin, näytelmään tai taidenäyttelyyn. Lisäksi kulttuurilinjan opiskelijat käyvät itse omatoimisesti kokemassa kulttuuria ja jakavat kokemuksia toisilleen. Valinnaisiin opintoihin voit liittää omaan harrastuneisuuteesi pohjautuvia suorituksia, lukiodiplomin teon tai korkeakoulun kurkistuskurssin. (yht. 2-4 opintopistettä)