Hylätyt opintojaksot, uusinnat ja korotukset

Opiskelu Kyrönmaan Lukiossa

Hylätyn opintojakson uusiminen

 

Kunkin jakson päätteeksi järjestetään yksi uusintakuulustelu, jossa voi kerran korottaa edeltäneellä jaksolla saatuja hylättyjä arvosanoja. Opiskelija voi myös suorittaa minkä tahansa kurssin/opintojakson uudelleen osallistumalla opetukseen. Uusintaan on ilmoittauduttava ajoissa toimistosihteeriltä saatavalla lomakkeella. Uusintojen aikataulut löytyvät täältä. Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Hylätty kurssi/opintojakso uusitaan heti seuraavana uusintapäivänä. Parempi arvosana jää voimaan.

 

Hyväksytyn arvosanan korottaminen

 

Hyväksytyn arvosanan saanut opiskelija voi yrittää korottaa saamaansa arvosanaa kerran korotuskuulustelussa. Hyväksyttyjen opintojaksojen korotuskuulusteluja järjestetään kolme kertaa lukuvuoden aikana. Korotuskuulustelujen aikataulut löytyvät täältä. Parempi arvosana jää voimaan.

 

Kesken jäänyt kurssi eli "k-merkintä"

 

Opintojaksosta voi saada myös merkinnän k = kesken; tällöin esim. jokin osasuoritus puuttuu. Kesken-merkinnät poistuvat kuitenkin aina kesän uusintapäivän jälkeen ja kurssi/opintojakso on käytävä uudelleen.

 

Poissaolo kokeesta

 

Opiskelija voi olla poissa kokeesta vain sairauden takia menettämättä suorituskertaa. Hänellä on aina oltava sairaudestaan terveydenhoitajan tai lääkärin todistus. Muussa tapauksessa opiskelija menettää suorituskerran ja hänellä on mahdollisuus suorittaa koe vain yhden (1) kerran esimerkiksi uusintakokeessa.

Mainostoimisto Semio